SZTE Info

Bravúr Budafokon

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Kéthetes szünet után folytatta szereplését az NB I B-s férfikosárlabda-bajnokság 11-20. helyéért folytatott rájátszásban az SZTE-Szedeák. A szegedi fiúk a negyedik körben a Budafoki KK otthonában léptek pályára április 6-án.
Egyetemünk együttese a forduló előtt hét győzelemmel és négy vereséggel az alsóház negyedik helyén tanyázott, míg a házigazdák a hatodik helyen álltak. A papírforma kemény küzdelmet ígért, ám az SZTE-Szedeák az első negyedtől kezdve magabiztos előnyre tett szert, s vezetése egy percig sem forgott veszélyben. Különösen a kispadról beszálló játékosok tettek hozzá sokat a sikerhez.
 
 
Tanács Attila (fehérben) Budafokon is tarthatatlannak bizonyult
Fotó: Segesvári Csaba
 
Az alsóházi rájátszás élmezőnyében óriási a tömörülés. A negyedik fordulót követően négyen – ENTERNET-NTE, Elite Basket, B-Beton Bonyhádi KSE és az SZTE-Szedeák – is nyolc győzelemmel és négy vereséggel állnak a tabella élén.
Nyilas István tanítványai április 12-én (szombaton) 19.15-től a Fehérvár KC-t fogadják az újszegedi sportcsarnokban.
Az alsóházi rájátszás 4. fordulójában:
Budafok - SZTE-Szedeák 78-90 (10-17, 17-22, 27-31, 24-20). Budafok, 100 néző. Vezette: Balog Gy., Szabó G.
SZTE-Szedek: SIMÁNDI 11/6, Fülöp 7/3, Nagy A. 5/3, Mészáros 2, KOVÁCS 24/3. Csere: TANÁCS 15/6, SZÉLL 12/6, KOMÁROMI 14. Edző: Nyilas István.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.