SZTE Info

Bajai csapás az egyetemistáknak

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Második tavaszi vereségét szenvedte el a futsal NB II április 21-i játéknapján az Universitas Szeged. A Beher-Baja az újszegedi sportcsarnokból csente el a három pontot.
A tavaszi fordulók során remeklő szegedi egyetemisták – hét győzelem mellett csak egyszer szenvedtek vereséget – a tabella ötödik helyén tanyázó Baját látták vendégül a 23. fordulóban. A mérkőzésnek komoly tétje volt, hiszen a nyolcadik Universitast mindössze hat pont választotta el a táblázaton a vendégektől, így egy esetleges győzelemmel az ötödik pozíció még elérhető lett volna a Szeged számára a hátralévő három fordulóban.
 
Kalános János (középen fehérben) két gólja is kevésnek bizonyult a bajaiak ellen.
Fotó: Segesvári Csaba
 
Sajnos indokolt a feltételes mód használata, hiszen hiába szerzett gyorsan vezetést a vendéglátó, a bajai együttes az őszi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is magabiztosan verte Horváth Levente tanítványait. Természetesen semmi nincs veszve, hiszen a hatodik-hetedik helyezett, 31 pontot gyűjtött Bonyhádnak és DEAC-nak csupán három egység az előnye, így ha jól hajrázik, a hatodik helyre még bőven odaérhet a jelenleg 28 pontos Universitas.
Szabó Zoltánék a következő fordulóban az eggyel mögöttük álló Goldball RFC Csömör II. csapatához látogatnak.
Az NB II 23. fordulójában:
Universitas Szeged Beher-Futsal Klub 3-8 (2-2). Újszegedi sportcsarnok, vezette: Kucsora, Wittmann.
Universitas: Vasuth E. Laudisz P., Szabó Z., Kalános J., Fülöp A. Csere: Herczeg G. K., Szűcs S., Tóth P., Sólyom B., Fábián Cs., Gombos V., Bakos Sz. (kapus). Edző: Horváth Levente és Albert Miklós. A szegedi gólszerzők: Kalános 2, Herczeg.
Horváth Levente: „Az első félidőben remekül játszottunk, egyenrangú ellenfelei voltunk a Bajának, ám a folytatásra elfáradtunk, és a frissebb vendégek kihasználva a hibáinkat magabiztosan nyertek. A vereség ellenére becsülettel küzdöttek a fiúk.”
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.