Bezár

Hírarchívum

„Árnnyal szemben”

„Árnnyal szemben”

2008. április 17.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
„Árnyak” címmel rendezi meg az SZTE ÁOK Szegedi Pszichoterápiás Munkacsoport a VII. Szegedi Pszichoterápiás Koferenciát április 18-án a Reök-palotában. A rendezvényt Karsai Kornélia, a szegedi Pszichiátriai Szakrendelő és Gondozó szakvezető főorvosa, Kiss-Szőke Anna adjunktus, valamint az intézmény pszichológusai közül Hartner Judit, Bodóné Rafael Beatrix és Rácz Zsuzsanna szervezik.
„Azért hoztuk létre hét évvel ezelőtt ezt a konferenciát, hogy legyen egy olyan fórum, ahol a különböző típusú pszichoterápiákkal foglalkozó szakemberek találkozni tudnak, tapasztalatokat cserélnek, és megismerhetik egymás munkáját” – fogalmazott Kiss-Szőke Anna. Az eseményen a terület szakemberei, pszichológusok, pszichiáterek, pszichoterapeuták vesznek részt, de az érdeklődők között találunk sok mentálhigiénés szakembert vagy családterapeutát, érdeklődő tanárt és orvost is.
Az egyik délelőtti plenáris előadást Túry Ferenc, a budapesti Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének vezetője, pszichiáter, kiképző pszichoterapeuta tartja „Árnyoldalak és csapdák a pszichoszomatikus betegek pszichoterápiájában” címmel. Pilling János, a budapesti intézet pszichiáter szakorvosa pedig a halál különbözői jelentéseiről beszél plenáris előadásában. „Az utóbbi három konferencia megteremtette azt a hagyományt, hogy mindig meghívjuk a szakma valamelyik ’nagy öregjét’: meséljen a saját életéről. Idén Popper Péterrel készül életútinterjú, ami a diákok számára is megtekinthető” – tudtuk meg Kiss-Szőke Annától.
Imre Gabriella főorvos, pszichoterapeuta szervezésében a művészetterápiás páciensek alkotásából kiállítás is nyílik, amely díjtalanul tekinthető meg a Reökban május 9-ig.
Arany Mihály
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek