SZTE Info

IMG_0696

Falkay György Issekutz-díjat kapott

A Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság februári éves közgyűlésén adta át Falkay György professzornak az Issekutz-díjat

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság 1976-ban alapította az "Issekutz Béla emlékérem és jutalomdíj" elismerést, amelyet minden évben olyan farmakológunak adományoz, aki munkásságával kimagaslóan hozzájárult a farmakológia tudományának fejlődéséhez és saját szakterületén belül jelentős eredményeket mutatott fel. 2010-ben ezt a díjat Prof. Dr Falkay György, a Gyógyszerésztudományi Kar professzora érdemelte ki. Az ünnepélyes díjátadásra és a díszelőadás megtartására 2011. február 8-án, Budapesten került sor.


IMG_0697

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.