SZTE Info

crowd

2011-ben több gyógyszerészhallgató lehet a felsőoktatásban

A kormány döntése értelmében emelkedhet a gyógyszerészhallgatók száma

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Annak ellenére, hogy több mit 2500 fővel csökken a 2011-ben felvehető diákok száma a felsőoktatásban, az orvostudományi- és egészségtudományi, valamint a természettudományi és a pedagógusképzésben a korábbi éveknél nagyobb létszámnak biztosítanak helyet. Az orvos-és egészségtudományi képzési területen, ahová a gyógyszerészképzés is tartozik, a tervek szerint 1000 fővel emelkedik a leendő elsőévesek száma. Hogy ez számszerűen hány fővel bővíti a felvehető gyógyszerészhallgatók létszámát, azt jelenleg még nem lehet tudni, de ettől függetlenül arra lehet számítani, hogy valamivel könyebben lehet majd bekerülni a szegedi Gyógyszerésztudományi Karra a 2010-es eljáráshoz képest.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *