Bezár

Hírarchívum

karriernapok_borito

Őszi Karriernapok a Szegedi Tudományegyetemen

Őszi Karriernapok a Szegedi Tudományegyetemen

2023. szeptember 22.
3 perc

Személyes tanácsadással, workshopokkal, előadásokkal is várják az érdeklődőket az Őszi Karriernapokon a szegedi egyetemen. Aki részt vesz a rendezvényeken, megtanulhat például jó önéletrajzot írni, felkészülhet az állásinterjúkra és hasznos tanácsokat kaphat, hogy mit tegyen annak érdekében, hogy könnyen beilleszkedhessen egy új munkahelyen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Október 5-9-ig személyes tanácsadásokra várják a hallgatókat hat, az álláskeresés köré szerveződő témában az SZTE Karrier Iroda munkatársai. A pályatervezés része az önismeret erősítése, a bizonytalanságok átbeszélése és feloldása, a későbbi elhelyezkedési kilátások feltérképezése, éppúgy, mint az extrémebb pályatervek kidolgozása és megalapozása, mint például a vállalkozói vagy a digitális nomád életforma.

Az állásbörzére készülve a hallgatók segítséget kapnak önéletrajzuk végleges formába öntéséhez, a stílusos megjelenéshez és fellépéshez, hogy a munkáltatók standjainál a legmegnyerőbb formájukat hozzák. Az érdeklődők a kiválasztási folyamat későbbi állomásaihoz is útravalót kapnak: a magyar és angol nyelvű interjúszimulációkból értékes munkáltatói visszajelzések, a bértárgyalási tanácsadásból hasznos praktikák nyerhetők ki! Mind a gyakornoki pozíciókat, mind az állást keresők sokat profitálhatnak a programokon való részvételből.

A sikeres álláskeresés a kapcsolatokon is múlik. Az SZTE Karrier Iroda workshopja segít a résztvevőknek tudatosabbá válni, önmagukat hitelesen képviselni, miközben újkeletű csatornákat és technikákat ismernek meg a sikeres networking jegyében.

Október 10-én a TIK kiállítási tere ad helyet az állásbörzével párhuzamosan zajló előadásoknak. Szó lesz arról, hogy hogyan befolyásolja a munka világát a felgyorsult technológiai fejlődés, mely területeket és hogyan érinti a változás, a mesterséges intelligencia.

Idén először angol nyelvű előadást is hoznak a szervezők, hogy a külföldi diákok is megismerhessék a munkáltatók által leginkább használt toborzási felületeket, a hatékony álláskeresési platformokat.

A felkészülést nagy mértékben támogatja, ha a jelentkezők tisztában vannak azzal, hogy milyen típusú interjúkkal találkozhatnak.

Ezt a témát a próbaidő alatti beilleszkedés kihívásai követik: mit tehetünk azért, hogy minél hamarabb eredményes, elismert tagjai lehessünk a munkahelyi közösségnek, hogy a munkahelyi kultúrával, a különböző generációkkal együttműködésben megtaláljuk a szakmai elégedettséget.

Végül az érdeklődők konkrét példákkal gazdagítva megtudhatják, milyen tényezőkön múlhat a vállalkozói lét sikeressége.

Tarts velünk, bővítsd látóköröd, ismerd meg lehetőségeid, mielőtt az állásbörze forgatagában gyakornoki helyet vagy állást keresel! Jelentkezz az SZTE Karrier Iroda programjaira szeptember 27-ig! A részletes programleírásokat és a jelentkezési lapot ITT találod!

Az interaktív programok jellemzően gyorsan betelnek, de az előadások szélesebb közönség számára nyitottak! Várnak minden érdeklődőt, legyen hallgató, alumni vagy éppen aktuális álláskereső a 100 főt befogadó Kiállítási Térben!

 

SZTE Állásbörze – október 10.

Az SZTE Állásbörzén 2023. október 10-én (kedden) az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban találkozhatsz a régió és az ország legmeghatározóbb 80 cégével! A végzősök az állásbörzén való részvétel céljából aznapra rektori szünetet kapnak.

Gyűjts információt a nyitott gyakornoki pozíciókról, állásajánlatokról, a későbbi lehetőségekről! Ismerd meg a munkáltatók elvárásait, térképezd fel, miben érdemes fejlődnöd ahhoz, hogy frissdiplomásként a lehető legnagyobb esélyekkel indulhass majd!

SZTE Karrier Iroda

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek