SZTE Info

igeret_fa_TIK

Megtelt a TIK ígéretfala a SZIN-en

„Biciklivel járok." „Nem dobom el a csikket." „Ígérem, hogy 4 napig repohárból iszom." Ilyen és ehhez hasonlókat fogadnak meg a fesztiválozók a Zöld Placcon, a TIK ígéretfájánál. Az intézmény is kitelepült ugyanis a SZIN-re, oktatni a környezettudatosságot, és buzdítani arra, hogy merjünk zöldek lenni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
József Attila Tanulmányi és Információs Központ a SZIN-en
József Attila Tanulmányi és Információs Központ a SZIN-en
– Teszteket tölthettek ki nálunk az érdeklődők, és többfordulós versenyen kerestük a fesztivál legzöldebb arcát – mondta Pacsa Attila, az intézmény egyik munkatársa. Újrahasznosított anyagból készült tollat, strandlabdát és kulcstartót nyerhettek az érdeklődők a TIK kitelepült sátránál.


Egyetlen szegedi intézményként voltak jelen a SZIN Zöld Placcán, ahol érdekes előadásokkal és beszélgetésekkel várták a fesztiválozókat délután 1-től 6-ig. Zöld kommandójukba is bárki jelentkezhetett – Mindehhez kellemes háttérzene, ajándéktárgyak, kényelmes ülőhelyek társultak.


Forrás: Horváth Attila - Délmagyarország napilap

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.