Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - A Nemzeti Agykutatási program szakaszai, az SZTE szerepe

Sajtómeghívó - A Nemzeti Agykutatási program szakaszai, az SZTE szerepe

2018. június 12.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Nemzeti Agykutatási Program (NAP) első szakaszát lezáró és második szakaszát indító, az SZTE kutatóinak szerepét bemutató tanácskozásra 2018. június 13-án, szerdán 14:00 órai kezdettel.

Helyszín: MTA Szegedi Akadémiai Bizottság székháza (Szeged, Somogyi u. 7.)
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A Nemzeti Agykutatási Program (NAP-1) keretében a Szegedi Tudományegyetemen a felfedező kutatások pillérben 5, a klinikai idegtudományi pillérben 6, míg a gyógyszerkutatási pillérben 3 kutatócsoport munkájával komoly eredmények születtek az idegrendszeri kutatások területén.

 

Az NAP-I 2017. novemberi lezárását követően, az eddigi eredményekre építő új szakasz a NAP-II program. A megkezdett munkát a NAP-II. pályázat keretében a Szegedi Tudományegyetemen 9 kutatócsoport folytatja.

 

A Nemzeti Agykutatási Program rendezvényének kezdete előtt

- Vécsei László, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Neurológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára, a NAP Klinikai idegtudományi kutatások pillérének társelnöke, valamint

- Oberfrank Ferenc, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet ügyvezető igazgatója, a NAP Társadalmi kihívások pillérének elnöke

összegzi az eddigi eredményeket, vázolja az új kutatási irányokat.

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a médiumok munkatársait!
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek