Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Fulbright Bizottság látogat a Szegedi Tudományegyetemre

Sajtómeghívó - Fulbright Bizottság látogat a Szegedi Tudományegyetemre

2018. június 05.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Fulbright Bizottság szegedi látogatására 2018. június 6-án, szerdán 11:00 órai kezdettel.

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Rektori Épület, földszint 5-ös terem (Szeged, Dugonics tér 13.)
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Az Egyesült Államok külügyminisztériuma felkérésére és támogatásával immár harmadik alkalommal szervezi meg a Fulbright Bizottság az amerikai egyetemek képviselőinek azt a programot, melynek célja a magyar felsőoktatási rendszer és a jelentősebb intézmények bemutatása, a külföldi diákok számára kínált tanulmányi lehetőségek ismertetése. Az amerikai egyetemek kiválasztásában fontos szempont, hogy olyan intézmények képviselőit hívják meg, amelyek keresik az együttműködési lehetőségeket, bővíteni szeretnék az általuk kínált külföldi lehetőségeket. A magyarországi programban minden évben szerepel egy vidéki nagy egyetem meglátogatása is, így idén a Szegedi Tudományegyetem lesz a vendéglátó intézmény.

 

A szegedi látogatáson olyan neves amerikai egyetemek képviselői vesznek részt, mint a Susquehanna University, a St. Edward's University, a University of South Carolina Upstate, az Ohio State University, a City College of New York és a University of Houston-Victoria.

 

A Szegedi Tudományegyetemet június 6-án, szerdán 11:00 órakor a Rektori Hivatal földszinti 5-ös termében Prof. Dr. Nagy Katalin nemzetközi rektorhelyettes, korábbi Fulbright-ösztöndíjas mutatja be.

 

A sajtó kérdéseire az előadást megelőzően 10:45-kor válaszol az SZTE nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek