Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Brazil delegáció látogatása

Sajtómeghívó - Brazil delegáció látogatása

2018. június 26.
A Szegedi Tudományegyetemre látogat a Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) delegációja 2018. június 28-án, csütörtökön 10:30 órai kezdettel.
Helyszín: SZTE Rektori Épület (Szeged, Dugonics tér 13., 2. emeleti díszterem)
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet – mintegy 700 ezer diákot – tömörítő Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) múlt novemberi közgyűlésén egyhangúan úgy határozott, hogy 2018-ban Magyarországot választja szakmai útja célországaként.

A delegáció látogatásának célja, hogy megismerjék a magyar felsőoktatási rendszert, intézmény-látogatások során feltérképezzék az együttműködési lehetőségeket.


A delegáció tagjait Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora valamint Prof. Dr. Nagy Katalin, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese fogadja, majd ezt követően a vendégek találkoznak a szegedi egyetem 12 karának képviselőivel is.


A találkozót követően a vendégek látogatást tesznek az ELI-ALPS Lézerkutató Központba, valamint városnézésen is részt vesznek.


Az esemény sajtónyilvános. Interjúkat a Szegedi Tudományegyetemet bemutató találkozó előtt, várhatón 10:20-tól készíthetnek az SZTE Rektori Épület dísztermében.

 

A találkozóra tisztelettel meghívjuk szerkesztőségük képviselőit.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek