SZTE Info

Sajtómeghívó - Nemzetközi szimpózum a hallást segítő implantátumokról

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti Klinikája 2016. június 15-18. között rendezi meg a 9. Nemzetközi Szimpóziumot A hallást segítő Implantátumokról, (a belső és a középfülbe ültethető eszközökről).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényt negyedik alkalommal rendezik európai országban. A konferencia fő témája: a legújabb fejlesztésű "mesterséges" érzékszerv, a hallást biztosító, vagy vissza adó belsőfülbe beültethető un. Cochleáris Implantátum és az ezzel kapcsolatos legújabb eredmények, tapasztalatok világszerte. A szakemberek bemutatják a legújabb fejlesztéseket, amelyek majd a közel jövőben lesznek elérhetőek. A rendezvényt a kis számú magyar szakembereken kívül részvételével megtiszteli mintegy 300-350 külföldi szakember Amerikától Ausztráliáig, Dél-Afrikától Japánig.

 

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti Klinikája tisztelettel meghívja Önt/Önöket a szimpózium ünnepélyes megnyitójára 2016. június 16-án, csütörtökön 08.00 órai kezdettel a Tanulmányi és Információs Központ Nagyelőadó termébe.

 

A konferencia elnöke:

Dr. Kiss József Géza

 

A rendezvény védnökei:

Dr. Mészáros János, egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár

Prof. Dr. Szabó Gábor, az SZTE rektora

Prof. Dr. Bari Ferenc, az SZTE ÁOK dékánja

 

A részletes program az alábbi angol nyelvű honlapon található.

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.