SZTE Info

Sajtómeghívó - SZTE Gyakorló Gimnázium Label France Éducation táblaavató ünnepség

A Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tisztelettel meghívja Önt az Label France Éducation cím táblaavató ünnepségére 2016. június 22-én, szerdán 14 órára a Szentháromság u. 2. szám alatti épületbe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményen részt vesz sor Hervé Ferrage, a Budapesti Francia Intézet Együttműködési és Kulturális Tanácsosa, valamint Hugues Denisot Oktatási és nyelvi attasé.


A Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium francia-magyar két tanítási nyelvű tagozata 2015-ben nyerte el a Label France Éducation címet. Ezt egy szigorú pályázati eljárás nyomán a francia külügyminisztérium adományozza olyan iskolák számára, ahol magas színvonalon oktatnak francia nyelvet, illetve szaktantárgyakat francia nyelven. A kitüntető címmel jár egyebek között a megjelenés a francia külügyminisztérium honlapján a legkiválóbb francia nyelvet oktató iskolákat bemutató oldalon, amelynek listáján jelenleg mindössze 85 intézmény található a világ minden tájáról. A címmel jár továbbá egy Label France Éducation plakett/tábla, amely az iskolában kifüggesztve jelzi, hogy az intézmény elnyerte az említett kitüntetést.


A tábla ünnepélyes felavatására szeretettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.