SZTE Info

Sajtómeghívó - SZTE Középiskolás Élettudományi Kutatótábor záróünnepség

A Szegedi Tudományegyetem, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont és a Straub Örökség Alapítvány tisztelettel meghívja Önt a 9. Középiskolás Élettudományi Kutatótábor

záróünnepségére 2016. július 7-én, csütörtökön 13.30 órára az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontba.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A záróünnepségen részt vesznek:

Vígh László kuratóriumi elnök (Straub Örökség Alapítvány)

Pázmány Tamás (Richter Gedeon Nyrt.)

Karcagi Ildikó táborvezető, titkár (Straub Örökség Alapítvány)

Ökrösné Miklós Olga szervező (MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont)

 

A Straub Örökség Alapítvány 2016. június 26-július 8. között rendezi meg a 9. Középiskolás Élettudományi Kutatótábort. Az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontjában és az SZTE laboratóriumaiban 27 középiskolás diák ismerkedik az élettudományokkal, a kutatók munkájával.

 

A Szegedi Tudományegyetem neves oktatói, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont jeles kutatói, akadémikusok, a biotechnológia hazai képviselőinek előadásai mellett a laboratóriumi látogatások teszik egyedivé a Straub Örökség Alapítvány Középiskolás Élettudományi Kutatótáborát.

 

Az úgynevezett KÉK tábort 9. alkalommal hívhatta életre a civil szervezet, a Richter Gedeon Nyrt. támogatásának köszönhetően. A tehetséggondozó programon 22 magyarországi és 5 határon túli magyar diák vesz részt 2016. június 26 – július 8. között.

 

A KÉK tábor programja itt érhető el.

 

A Straub Örökség Alapítvány Középiskolás Élettudományi Kutatótáborának szervezői a programot záró rendezvényre szeretettel várják az újságírókat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.