Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Anyaszállás ünnepélyes átadó ünnepségére

Sajtómeghívó - Anyaszállás ünnepélyes átadó ünnepségére

2016. június 24.

A Szegedi Tudományegyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központ és a Korábban Érkeztem Dél-alföldi Regionális Újszülött Intenzív Osztályért Alapítvány tisztelettel meghívja Önt és munkatársait az Anyaszállás ünnepélyes átadó ünnepségére. Időpont: 2016. június 28-án, kedden 14.30. Helyszín: SZTE SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Könyvtára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az anyaszobát átadják:


Kiss- Rigó László püspök, Szeged-Csanádi Egyházmegye
Bogsch Erik vezérigazgató,
Richter Gedeon Nyrt.
Dr. Zolnay Kriszta igazgató tanács-tag, Richter Gedeon Nyrt.
Dr. Rádi Katalin alapító, Korábban Érkeztem Alapítvány
Dr. Németh Gábor tanszékvezető egyetemi docens
, Szülészeti
és Nőgyógyászati Klinika
Prof. Dr. Orvos Hajnalka egyetemi tanár, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

A Korábban Érkeztem Dél-alföldi Regionális Újszülött Intenzív Osztályért Alapítvány 2015. szeptember 21-én, a Szent Gellért Fesztivál nyitórendezvényeként jótékonysági komolyzenei koncertet szervezett a megújult szegedi dómban, Miklósa Erika és a Szegedi Szimfonikus Zenekar közös fellépésével. Rendezvényünk fővédnökei voltak: Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök és Lázárné Megyeri Zita, kuratóriumi tag. Az Alapítvány egy Anyaszállás létrehozását tűzte ki célul a szegedi klinikák területén, megteremtve az esélyét annak, hogy a koraszülött gyermekek és szüleik egymás mellett lehessenek. Ezen elképzelés széles társadalmi összefogásnak köszönhetően valóra vált.

 

Számos vállalkozói és civil támogatásnak köszönhetően közel 6 millió forintból alakították ki az Anyaszállást, amely a komfortos, berendezett szobákon túl melegítőkonyha és étkező helységet is biztosít a bent fekvő szülők számára. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán újonnan kialakított Anyaszállás 4 édesanyának biztosít lehetőséget arra, hogy koraszülött gyermekük mellett folyamatosan bent tudjanak lenni, csecsemőjük felépülését támogatva, segítve.


Az anyaszállás ünnepélyes avatójára tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek