Bezár

Sajtóarchívum

Projektzáró sajtótájékoztató az informatikai fejlesztésekről - 400 tanulói laptop kerül a SZTE gyakorlóiskoláiba

Projektzáró sajtótájékoztató az informatikai fejlesztésekről - 400 tanulói laptop kerül a SZTE gyakorlóiskoláiba

2011. augusztus 23.
1 perc

Több mint 51 millió forint uniós támogatást nyert a Szegedi Tudományegyetem négy gyakorlóiskolája a „Pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra-fejlesztése” című pályázati felhívás keretében. A fejlesztés eredményeképpen az intézmények összesen 401 db tanulói laptoppal és 15 db tanári notebookkal bővítették eszközállományukat.

Az informatikai fejlesztésekről sajtótájékoztatót tartunk 2011. augusztus 30-án 12.30 órakor a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolájában (Szeged, Boldogasszony sugárút 8.).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az intézmények számítógép állományának bővítése kiemelkedő jelentőségű az élethosszig tartó tanulás kulcskompetenciáinak fejlesztésében, és közvetve hozzájárul a sikeres munkaerő-piaci alkalmazkodáshoz is.

 

A laptopokra és notebookokra már előre telepítve vannak a tantervhez illeszkedő digitális oktatási anyagok. A gépek közötti kapcsolat és kommunikáció létrejöttét hálózati eszközök segítik, amelyek szintén a projekt eredményeként kerülnek az intézmények birtokába. Az eszközök tárolása sem fog problémát jelenteni az iskolák számára, ugyanis olyan tárolószekrényeket is kapnak majd, amelyek nem csak a laptopok tárolására, hanem azok töltésére is alkalmas.

 

A fejlesztésnek köszönhetően lesznek olyan tanórák, amelyek IKT (információs és kommunikációs technika) támogatottságának aránya 1:1 (ez azt jelenti, hogy minden diák külön számítógépen dolgozik, amely összeköttetésben van a pedagógus számítógépével), ez pedig hozzájárul ahhoz, hogy a frontális pedagógiai módszertan mellett hangsúlyossá váljon az egyéni és egyedileg szervezett tanulási folyamat is. A virtuális élmények nem utolsó sorban a motivációt is erősítik, az izgalmas, újdonságnak számító elemekkel dúsított órák pedig a tanulás hatékonyságát eredményezik.

 

A sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk!

 

További információ: Dr. Zsigriné Sejtes Györgyi

Telefon: 06-62/546-303

E-mail: sejtes@hung.u-szeged.hu


Meghívó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek