Bezár

Hírarchívum

Nemzetközi énekverseny zajlik az SZTE-n

Nemzetközi énekverseny zajlik az SZTE-n

2013. május 12.
1 perc

Elkezdődött az ország legnagyobb énekversenye a Szegedi Tudományegyetemen. A nemzetközi mezőny jelenleg a döntőre, majd a Szegedi Nemzeti Színházban rendezendő gálára hangol.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A hazai versenyzők mellett dél-koreai, amerikai, német, felvidéki, vajdasági és erdélyi résztvevőkkel, összesen 68 énekessel indult a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán (SZTE ZMK) a VIII. Simándy József nemzetközi énekverseny. (http://www.u-szeged.hu/hirek/2013-majus/orszag-legnagyobb)

Az izgalmas elődöntők után a Magyar Állami Operaház nyugalmazott főigazgatója, Szinetár Miklós vezette zsűrinek nehéz dolga volt. Kalmár Zoltán, a rendezvény titkára elmondta: a három korcsoport kiemelten jól szerepelt a versenyen, biztosan vita várható a helyezések körül. – Amikor belehallgattam a versenyprodukciókba, nem tudtam, melyik ujjam harapjam meg, annyira jó előadásokat hallottam – fogalmazott az SZTE ZMK tanszéki főelőadója, a verseny titkára. – Úgy
láttam, azok estek ki az első körökből, akiknek intonációs vagy technikai problémáik voltak, így nagyon igényes és stílusos előadások maradtak benn.


A legtehetségesebb énekesek május 12-én a Szegedi Nemzeti Színház színpadára állhatnak. A gálának nem csupán a helyszín a különlegessége: Gyüdi Sándor, a teátrum igazgatója dirigálja
majd a versenyzőket kísérő nagyzenekart.

A döntő eseményeiről és a gálaműsor részleteiről további információk az egyetem honlapján elérhetők lesznek.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek