Bezár

Hírarchívum

Június 3-áig lehet jelentkezni a kazah történeti pályázatra

Június 3-áig lehet jelentkezni a kazah történeti pályázatra

2013. május 28.
2 perc

Asztana, a kazah főváros évfordulója alkalmából, Kazahsztán budapesti nagykövetsége pályázatot hirdetett a „A modern Kazahsztán és az új főváros történelme” témában. A pályaműveket június 3-ig még nem késő elküldeni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Kazah Köztársaság Nagykövetsége, valamint a Szegedi Tudományegyetem közös pályázatot hirdetett a modern Kazahsztán és a főváros történelme témájában a Szegedi Tudományegyetem diákjai számára. A pályázat célja: a modern Kazahsztán és a főváros történelme iránti érdeklődés felkeltése; Kazahsztán és Asztana történelmének népszerűsítése és a kazah történelmi örökség tanulmányozása; tehetséges szakemberek támogatása révén történészek új nemzedékének kinevelése; a magyar és a kazah hallgatók közötti kommunikáció feltételeinek megteremtése.

A verseny egyfordulós, a beküldött pályázatokat szakértői zsűri bírálja. A nyertesek elismerő oklevelet és pénzjutalmat kapnak a Kazah Köztársaság Nagykövetségétől. Az első díj 150 000, a második 100 000, a harmadik 50 000 forint.

 

A pályázat lebonyolításáról a szervezőbizottság gondoskodik, melynek vezetője az SZTE BTK Altajisztikai Tanszék lektora, Mukusheva Raushangul (tel.:+36 62 544-319. roza55506@hotmail.com).

 

A versenyben részt vevőknek legkésőbb 2013. június 3-ig kell elkészíteni és benyújtani a pályázatot a szervezőbizottságnak nyomtatott és elektronikus formában, magyar vagy angol nyelven (A4-es formátumban, 12-15 ezer leütés, Word szövegszerkesztő, Times New Roman № 12 betűtípus), a következő témában: A modern Kazahsztán és az új főváros, Asztana történelme.

 

A munkákat jeligével ellátva a kambarov7@gmail.com e-mail címre kell küldeni, a tárgymezőbe írják be: Pályázat+a jelige. Postai úton a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Altajisztikai Tanszék, 6722 Szeged, Egyetem utca 2., Dr. Mukusheva Raushangul címre lehet eljuttatni az anyagokat.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek