Bezár

Hírarchívum

Vénusz vonulása: beszélgetés Hász Róberttel

Vénusz vonulása: beszélgetés Hász Róberttel

2013. június 09.
1 perc

A 2013-as szegedi könyvhét nyitónapján több neves író is bemutatta a könyvét. Hász Róberttel Bene Zoltán beszélgetett a legújabb írásáról, a Vénusz vonulásáról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2013. június 6., 18:00, Dugonics tér: 


hasz_robert_001

A Vénusz vonulását méltató beszélgetéssel Hász Róbert és Bene Zoltán közösen értelmezte a mű főszereplőjének, Sajnovics Jánosnak a sajátos útját.

A szerző elmondta: főhőse alakjának az alapját a valós nyelvművelő és jezsuita Sajnovics Jánosnak a naplója szolgáltatta. A műben János egy Európán átívelő utazásban vesz részt, ahol domináns nőalakok és az anyagi világ kísérti meg, ám végül egy elhagyatott – és szimbolikus – szigeten ér véget a kalandja.

A Vénusz vonulása nem egy egyszerű mű, erre Bene Zoltán igyekezett rámutatni. A könyv egyszerre értelmezhető fejlődési regényként, Sci-fiként, útleírásként. Az írás különlegessége, hogy többször is komoly átalakulásokon ment keresztül. Ezt legjobban a címe mutatja, amely eredetileg az Áruló Vénusz lett volna. A változásokkal egy sokkal nyugodtabb, és „kellemesebb” befejezés is együtt járt.

A beszélgetés végén a szerző a Fókusz könyváruház sátránál dedikálta is az érdeklődők számára a művét.

 

Szöveg: Őszi Tamás, fotó: Szuda Sándor

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek