Bezár

Hírarchívum

Térzene a Fricsay Fúvószenekartól

Térzene a Fricsay Fúvószenekartól

2013. június 09.
2 perc

Felhangzott a térzene a könyvünnep fő helyszínén a Fricsay Fúvószenekartól.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2013. június 9. 15.30, Dugonics tér:


Magyar történelmi indulókkal kezdett a zenekar, a Losonci-, Katonavér és a Piros-fehér-zöld indulókat játszották, majd könnyűzenei átiratok és egyvelegek következtek, így például egy spanyol cigánytánc, egy latin egyveleg, valamint filmzenék.

 

Gyimóthi Zoltán karnagy a www.u-szeged.hu-nak elmondta, a zenekar jelenleg 45 törzstagot számlál, ebből mintegy harmincan vettek részt a könyvheti fellépésen. Az együttes tagjai között természetesen szegedi egyetemistákat is találunk. A Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar tagjai olyan Szegeden tanuló, dolgozó, többségükben amatőr zenészek, akik bár nem léptek zenei pályára, komoly elhivatottsággal állítják a zenekar szolgálatába többéves, esetenként évtizedes zenekari tapasztalatukat.

 

A város által működtetett zenekar repertoárjában a „klasszikus” fúvószenekari indulók mellett többek között könnyű- és komolyzenei átiratokat, filmzenéket is találunk, melyek a koncert-fúvószenekari hangzás megszólaltatását szolgálják. A fiatal zenekar arra törekszik, hogy eddigi repertoárját igényes és változatos darabokkal bővítse, valamint hogy szakmailag biztosítsa a zenekar minél hosszabb és tartalmasabb jövőjét – hangzik az együttes hitvallása a weboldalukon

 

Még most is sok a nézelődő Dugonics téren, egy óra múlva kezdődik a Somogyi-könyvtár által szervezett tematikus blokk: Színpadi szerzők színpadon, melynek keretében Závada Pál, Pozsgai Zsolt, Háy János és Podmaniczky Szilárd is a szegedi könyvhét vendége lesz.

 

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek