SZTE Info

Szoros kapcsolat az SZTE és EFOTT között

Idén sem maradhat el a hallgatók egyik kedvenc nyári programja, az EFOTT. A június 25-30-ig tartó rendezvénynek ezúttal Zánka lesz a helyszíne. A szegedi egyetemisták között máris nagy az érdeklődés a programok iránt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Túri Tamás, az EFOTT szegedi kapcsolattartója elmondta, ahogy minden évben, idén is szoros együttműködés volt az EFOTT és az SZTE között. Hozzátette, hogy lehetőségeikhez mérten próbáltak támogatni bérletekkel és napijegyekkel minden nagyobb rendezvényt. Például a HÖOK által szervezett SportPont Program(SPP) szegedi állomása a TTIK sportnapjával esett egybe, ahol a sport versenyek (foci, kosár) nyertesei továbbjutottak az országos döntőbe, amelyet Zánkán, az EFOTT keretein belül rendeznek meg. Ezenkívül a győztes csapatok tagjai hetijegyet is nyertek, így az egész fesztiválon részt vehetnek.

 

Az esemény igen gazdag műsorkínálattal várja a fiatalokat. A zenei programokon fellép a Brains, a Depresszió, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Vad Fruttik és a Tankcsapda is. Emellett persze lesznek sportprogramok, filmvetítések és dumaszínházas fellépők is. Túri Tamás elmondása szerint a szegedi egyetemisták mindig is nagy számmal képviseltették magukat a fesztiválon, és ez idén sincs másképp, még a korai időpont ellenére sem. Hozzátette, hogy az EFOTT mindig is a hallgatók fesztiválja volt, és idén is mindent megtesznek azért, hogy idén is minőségi fesztivált szervezhessenek az egyetemistáknak.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.