SZTE Info

Rajzpályázatot hirdet az SZTE Alma Mater

„Csúszdára fel!” címmel hirdet rajzpályázatot az SZTE alumni szervezete a Szegedi Tudományegyetem korábbi és jelenlegi dolgozóinak és hallgatóinak gyermekei számára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Június 17-én 14 óráig várják a pályaműveket, amelyek tetszőleges technikával készülhetnek, és bármilyen, a vízi és a szárazföldi csúszdázással kapcsolatos kellemes élményt mutathatnak be.

A gyermekek három kategóriában indulhatnak:

„Aprónép” 0-3 évesekig

„Manó” 4-6 évesekig

„Törpe” 7-14 évesekig

A pályamunkákat a 6722 Szeged, Honvéd tér 5. címre várják. A borítékra írják rá: SZTE Alma Mater Rajzverseny

A nyertesek ajándékait az SZTE Alma Mater Weekend és Egyetemi Sportnapon adják át június 23-án a Hattyas soron az SZTE Sportközpontban.

A díjazottak között értékes nyereményeket sorsolnak ki.

SZTEinfo


csuszda_rajzversenyplakat

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.