Bezár

Hírarchívum

Pincétől a padlásig bemutatkozott a Belvárosi Mozi a könyvhéten

Pincétől a padlásig bemutatkozott a Belvárosi Mozi a könyvhéten

2013. június 11.
2 perc

Nyilvános vetítéssel, idegenvezetéssel és sok egyéb színes programmal várta a Belvárosi Mozi az érdeklődőket a 84. Ünnepi Könyvhét alkalmából Szegeden.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szegedi könyvhéten a Belvárosi Mozi rengeteg érdekes rendezvénnyel képviseltette magát, amelyeken kicsik és nagyok egyaránt jól érezhették magukat. Június 7-én népszerűsítő plakátokkal és műsorújságokkal hívták fel a figyelmet a jelenleg is futó műsorkínálatra, amelyet az ünnep alkalmából ki is egészítettek. Az „Írók a moziban” filmsorozattal olyan kortárs írók munkáit népszerűsítették, akik valamilyen módon szerepet vállaltak a vászonra kerülő filmek készítésében. Ez a program június 12-ig tart.

 

Június 9-én a gyerekeké volt a főszerep. A fiatalok ismert meseszereplők bőrébe bújhattak, és a mozikvízben is kipróbálhatták a tudásukat. Emellett a Belvárosi Mozi rendhagyó túrát is szervezett azoknak, akik a jól ismert helyszínt egy másik oldaláról kívánták megtekinteni. A „Pincétől a padlásig” névre hallgató program során körbevezették a jelenlévőket a mozi eddig elzárt részein, és bemutatták például a vetítőberendezéseket is.

 

Habár a legtöbb esemény igen népszerűnek számított, sajnos nem minden programot tudtak a szervezők megvalósítani. A nagy várakozást keltő nyilvános vetítést ugyanis elmosta az eső. Az elképzelések szerint Török Ferenc és Podmaniczky Szilárd művét, a Szezont adták volna le. Szabó Éva, a Belvárosi Mozi vezetője elmondta, ugyan kellemetlennek tartják az időjárás közbeavatkozását, de ettől függetlenül gondolkoznak az esemény pótlásán. Mindenesetre reméli, hogy eseményeiket hasznosnak találták a látogatók, és örül annak, hogy a mozi lehetőséget kapott a megjelenésre.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek