Bezár

Hírarchívum

A magyar feltalálókat ünneplik Szegeden

A magyar feltalálókat ünneplik Szegeden

2013. június 07.
1 perc

Június 13-án 11 órai kezdettel a Szegedi Akadémiai Bizottság székházának dísztermében ünnepli meg a Magyar Feltalálók Napját nyilvános egyesületi díszülés keretében a Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE) a Szegedi Tudományegyetemmel és a Szegedi Akadémiai Bizottsággal.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményre a MAFE-tagság és hozzátartozóik, a hazai innováció legilletékesebbjei, az Országgyűlés Innovációs és Fejlesztési Eseti Bizottság tagjai, a terület kormányzati vezetőik és a rokon társadalmi szervezetek képviselői hivatalosak, valamint a szervezők várnak minden érdeklődőt, hogy tiszteljék meg a magyar feltalálókat és sikereiket.

 

Program:

 

Díszülés (11:00 – 13:00)

Köszöntő: Dékány Imre, a Szegedi Akadémiai Bizottság Elnöke, az MTA rendes tagja

1. Szabó Gábor, az MTA rendes tagja, egyetemi tanár, az SZTE rektora: Szent-Györgyi Albert szellemi öröksége – előadás

2. Körkérdés a XXI. század „Év feltalálóinak” – Hogyan lettem feltaláló? Válaszolnak: Vedres András, Szunai Miklós, Oros Gyula, Szöllősy János, Khaled Nashwan, Boros Béla, Raisz Iván, Subert István, Nádas Béla és Molnárka Győző.

3. Vedres András, IFIA-elnök (International Federation of Inventors’ Associations): A feltalálói világszervezet iránymutatása – Mit kellene feltalálni, és hogyan hasznosítani?

 

A rendezvény szépen illeszkedik a június 12-i Magyar Műszaki Értelmiség Napjához, melyhez a Szegedi Tudományegyetem a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatóriumban rendezett színes programokkal kapcsolódik, részletek ITT.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek