Bezár

Hírarchívum

„Állati” innovációk a pszichológiában

„Állati” innovációk a pszichológiában

2013. június 12.
2 perc

Az SZTE Innovációs Klub nyári klubestjén a résztvevők betekintést nyerhetnek abba, hogy miként értelmezhető az innováció a pszichológia tudományos paradigmáján belül, és milyen lehetőségeket rejt magában a hagyományos ember-állat kapcsolat ezen újszerű értelmezése, az állat-asszisztált terápia.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Innovációs Klub következő klubestjére 2013. június 17-én 18 órakor, a JATE Klub nagytermében kerül sor, amelynek témája az emberek és állatok közötti kapcsolatok gyógyító hatásának bemutatása a pszichológia nézőpontjából.

Az állat-asszisztált terápia egy olyan foglalkozás, amelyben valamilyen állat segíti a beteg gyógyulását. A módszert a 60-as években dolgozták ki az érzelmileg zavart, árva gyerekek gyógyítására, majd a terápiákat alkalmazni kezdték súlyos vagy gyógyíthatatlan betegek segítésére. Napjainkban az idős emberek szellemi és fizikai leépülésének lassításában is fontos szerepet játszanak a terápiában részt vevő állatok.

A módszer innovatívnak számít, mivel nem a hagyományos módon próbálja a betegeket meggyógyítani, hanem érzelmi kapcsolatok kialakításával, valamint közös feladatok elvégzésével. Kígyós Tamás pszichológussal és az est vendégeivel az állat-asszisztált terápiák gyógyászati hatásairól és alkalmazási lehetőségeiről hallhatnak beszélgetést az érdeklődők. Az est házigazdái: Buzás Norbert, az SZTE kutatás-fejlesztési és innovációs igazgatója és Kapás Ferenc, a NOS-Szeged Kft. ügyvezetője.


Az eseményen való részvétel ingyenes, de a hely befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött.


Regisztráció az alábbi oldalon:

http://www.u-szeged.hu/Innovaciosklubest

Kérdéseikkel, észrevételeikkel kapcsolatban az alábbi címre küldhetik leveleiket:

innovaciosklub@rekt.u-szeged.hu

 

SZTEinfo


A rendezvény a TÁMOP-4.2.3.-12/1/KONV-2012-0035 "Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen" című projekt keretében valósul meg.



uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek