Bezár

Hírarchívum

SZTE-s éremesővel zárult a Nyári Universiade Kazanyban

SZTE-s éremesővel zárult a Nyári Universiade Kazanyban

2013. július 19.
1 perc

Az aranyérmes férfi- és az ezüstérmes női vízilabda-válogatottat is számos szegedi egyetemista erősítette. Kajakosaink sem jöttek haza üres kézzel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nagyszerű magyar, szegedi sikerekkel fejeződött be az oroszországi Kazanyban a 27. Nyári Universiade. Vincze Balázs, az A-Híd Szeged vízilabdacsapat edzőjének vezetésével a magyar egyetemi férfiválogatott a döntőben 5-4-re győzte le a házigazda orosz egyetemi csapatot, így a dobogó legfelső fokára állhatott. A győztes együttes tagjai közül Juhász Zsolt, Somogyi Balázs és Tóth Márton a Szegedi Tudományegyetem remek sportoló hallgatói.

 

A női pólósaink is pompásan teljesítettek, az ezüstérmet szerezték meg. A fináléban ők is az oroszokkal mérkőztek, s 18-11-re maradtak alul. Egyetemünket Árkosy Lilla, Dalmády Szandra, Dalmády Petra, Gundl Diána és Gémes Alexa Anett képviselték a játékokon.

 

Ugyancsak az SZTE-ről Császár Gergely társával, Petrovics Mátéval (Szent István Egyetem) kajakkettes 1000 méteren harmadik helyezést ért el. Császár Gergely és Tóth Attila Tas (edzőjük: Csamangó Attila) tagja volt az 1000 méteren bronzérmet nyerő kajak négyesnek is.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek