Bezár

Hírarchívum

Szegeden ad koncertet az Európai Orvostanhallgatók Szimfonikus Zenekara és Kórusa

Szegeden ad koncertet az Európai Orvostanhallgatók Szimfonikus Zenekara és Kórusa

2013. július 09.
2 perc

Budapest mellett Szegeden is fellép az Európai Orvostanhallgatók Szimfonikus Zenekara és Kórusa.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Európai Orvostanhallgatók Szimfonikus Zenekara és Kórusa (EMSOC) idei rendezvényeinek Szeged és Budapest ad otthont. A nyári jótékonysági koncertekre több tucat európai országból érkeznek olyan orvostanhallgatók és orvosok, akik szabadidejükben aktívan zenélnek, énekelnek. A több mint 120 résztvevő az egyhetes próbafolyamat végén egy-egy fellépéssel örvendezteti meg a hallgatóságot mindkét városban.

 

Szegeden az EMSOC műsorát a Szegedi Szabadtéri Játékok is beemelte a programjába: július 26-án, pénteken este hét órakor rendezik meg. Az esemény helyszínéül az Újszegedi Szabadtéri Színpad szolgál. A koncerten Kodály Zoltán Galántai táncok, és Carl Orff Carmina Burana című alkotását adják majd elő. Somorjai Péter, az Universitas Szimfonikus Zenekar karmestere vezényel, s kórusban az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola és a Tisza-parti Általános Iskola Egyesített Gyerekkórusa is fellép.

 

A műsor külön érdekessége, hogy a minden évben más országban megrendezendő koncert idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. A hazánkba látogató nemzetközi tehetségek közt szerepel Eris Eggler (szoprán), Georg Kalmbach (tenor), míg a hazai kiválóságok közül kiemelendő Kelemen Zoltán, aki baritont fog énekelni. A szegedi esemény fővédnöke pedig Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora lesz.

 

Belépők 1500, 2000 és 2500 forintért válthatók. A befolyó összeget a Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének ajánlják fel.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek