Bezár

Hírarchívum

Regionális felnőttképzési központ alakult az SZTE vezetésével

Regionális felnőttképzési központ alakult az SZTE vezetésével

2013. július 11.
3 perc

A munkaerő-piaci igényekhez igazítja ősszel induló felnőttképzési programjait a Szegedi Tudományegyetem: idegenforgalmi, informatikai, pénzügyi és logisztikai képzések indulnak ingyenes, illetve kedvezményes beiskolázással.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZS20130711_jgypk_tablaavato_hattyas_sor_001A TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 azonosítószámú pályázati projekt keretében a Szegedi Tudományegyetem vezetésével, a Gál Ferenc Hittudományi Főiskola, a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola konzorciumi partnerségében harmadik generációs összehangolt szolgáltatási portfólió és irányítási rendszer kialakítása történik meg, valamint stratégiai jellegű optimalizálás valósul meg közösségi típusú felsőoktatási együttműködés formájában Délkelet-Magyarországon. A képzésfejlesztés területén a felek összehangolják oktatási tevékenységüket, figyelembe véve a munkaerő-piaci igényeket. Kiemelt cél az élethosszig tartó tanuláshoz kapcsolódó felnőttképzési kínálatát megerősítése, bővítése – hangzott el a július 11-i sajtótájékoztatón.

 

Marsi István, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karának dékánja szerint a projekt „úgy illik a kar oktatási portfóliójába, mint a kulcs a zárba”. – Az SZTE JGYPK szakszerkezete rendkívül összetett, szintjeiben és tematikájában is roppant változatos. Ez lehetővé teszi, hogy a különböző korosztályok megtalálják a maguk számára kedvező képzést, melyeknek erőssége a széles oktatói spektrum és a gyakorlati oktatásra való fókuszálás. Képzéseink így rugalmasan tudnak reagálni a munkaerő-piaci igényekre. Eddig is dedikált feladatunknak tekintettük a felnőttoktatást, a továbbiakban ezt széles együttműködés keretében tesszük még színvonalasabbá – fejtette ki a dékán. Tarkó Klára oktatási dékánhelyettes azzal egészítette ki: az új programban valóban a legkiválóbb, legfelkészültebb szakemberek vesznek részt, ami garanciát jelent a sikerre.

 

Tablaavato_Hattyason
Regionális felnőttképzési központ alakult az SZTE vezetésével - GALÉRIA


Varga Zsuzsanna, az SZTE oktatási igazgatója hangsúlyozta, minden szempontból jelentős kihívás az élethosszig tartó tanulás megvalósítása. Ennek érdekében olyan (át)képzéseket szeretnének kínálni, melyek a munkaerő-piaci igényekhez igazodnak, s segítik a hátrányos helyzetbe került embereket. A Szegedi Tudományegyetem és a Kecskeméti Főiskola kooperációjában jött létre a Dél-alföldi Regionális Felnőttképzési Központ, mely ezt a törekvést segíti el. Az új centrum tábláját a tájékoztatót követően avatták fel a projektgazda SZTE JGYPK Szakképzési, Továbbképzési és Távoktatási Központ Hattyas sori épületének bejáratánál.

 

SZS20130711_jgypk_tablaavato_hattyas_sor_010A regionális együttműködés koordinálására, menedzselésére az SZTE JGYPK Szakképzési, Továbbképzési és Távoktatási Központ kapott lehetőséget – jelentette be az egységet vezető Döbör András. Mindemellett továbbra is folytatják a 2010-ben életre hívott Dél-alföldi Szakképzési Kerekasztal működtetését, legalább félévente közös konferenciákat, workshopokat tartanak a munkaerő-piaci szereplőkkel, hogy megmaradjon a folyamatos, gyümölcsöző kapcsolat.

 

Tóth Károly hivatalvezető arról szólt, hogy a felnőttképzések fejlesztésén kívül a képzők képzésére, a gyakorlati oktatók és oktatásszervezők továbbképzésére is figyelmet fordítanak. A projekt keretében eredetileg a munkaerőpiac által leginkább preferált négy területen (idegenforgalom, informatika, pénzügy-számvitel, logisztika) tíz-tíz fő ingyenes beiskolázását vállalták. Az SZTE JGYPK meghirdetett képzéseire rövid idő alatt kétszeres túljelentkezés mutatkozott. A munkaerő-piaci szempontrendszer áttekintése, illetve a szakmai tudásszintfelmérés megalapozott igényekről tett tanúbizonyságot, emiatt az intézmény úgy döntött: a további jelentkezőknek is ötvenszázalékos támogatást ad a képzés díjából, így hetven-nyolcvanan is a padokba ülhetnek hétvégeként. A jövő nyárig tartó oktatás során logisztikai, pénzügyi-számviteli ügyintéző, idegenvezető és számítógép-szerelő OKJ-s végzettséget szerezhetnek a résztvevők.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek