Bezár

Hírarchívum

A ContiTech is segíti a közgazdászhallgatókat

A ContiTech is segíti a közgazdászhallgatókat

2013. július 12.
3 perc

Július 12-én újabb ösztöndíjat alapítottak az SZTE Gazdaságtudományi Karán – ezúttal ContiTech Rubber Industrial Kft. segíti egy közgazdászhallgató tanulmányait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

IMG_1932A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara vállalati és intézményi partnereivel együttműködve idén ősztől is ösztöndíjakkal várja legkiválóbb, önköltséges képzésben részt vevő elsőéves hallgatóit. A kezdeményezéshez a gumi- és műanyagipari technológiák vezető specialistájaként számon tartott ContiTech Rubber Industrial Kft. is csatlakozott. A vállalkozás ösztöndíjat alapított, mellyel a kar egy, az önköltséges képzésben részt vevő tehetséges diákját kívánja támogatni.

 

Vilmányi Márton, a GTK dékánja a szerződés aláírásakor elmondta, 2012 januárjában határozta el a kar, hogy a megszűnt állami támogatás helyett elkötelezett vállalati partnereivel ösztöndíjakat alapít, az első ilyeneket 2012 szeptemberében adták át, idén őszre a kiosztható támogatások száma tovább szaporodott. A dékán azt is hangsúlyozta, mind a társadalmi felelősségvállalás, mint pedig a munkaerő-utánpótlást célzó „befektetési” szemléletmód elismerésre méltó a tehetséges hallgatókat támogató cégeknél.

 

IMG_1939A ContiTech globális vállalatként fontosnak érzi az egyetemek támogatását – emelte ki a szerződést a vállalat részéről ellenjegyző Regina Gensigora ügyvezető igazgató. Hangsúlyozta, a vállalat jól érzi magát Szegeden, és az a törekvésük, hogy ápolják a kapcsolatot az utánpótlást biztosító tudományos közösséggel, hiszen egyre nagyobb igény mutatkozik a magasan képzett szakemberek iránti. A vállalat egy hallgató tanulmányait segíti, és támogatottjainak gyakornoki lehetőségeket is biztosít. Az ügyvezető igazgatónő kérdésünkre arról is beszélt, Németországban nem oszt a cég hasonló ösztöndíjakat, de mindig szoros kapcsolatot ápoltak az egyetemekkel, közös kutatási projekteket is véghez vittek már. Úgy látják, ma már nem egyszerű jó munkatársakat találni, illetve toborozni, ezért is választották az ösztöndíj-alapítást, melynek révén az egyetemmel szorosan együtt tudnak dolgozni, és a fiatalokat is támogatni tudják. Műszaki vállalatként elsősorban a műszaki területről keresnek tehetségeket, de a cégnek folyamatosan szüksége van gazdasági szakemberekre is például a kontrolling területén, illetve a pénzügyi részlegekre. Regina Gensigora hozzátette: fontos számukra az eredményeik folyamatos nyomon követése, monitorozása, ehhez is pénzügyi szakértőkre van szükségük. Arról is beszélt, műszaki vállalkozásként a Mérnöki Karról is kapcsolatban állnak, és ott is támogatják a fiatal tehetségeket. Megtudtuk, a ContiTech a Continental AG-hez tartozik, a konszern központja Hannoverben található. A Continental világszerte 170 ezer dolgozót foglalkoztat, Magyarországon közel 7 ezer munkatárssal dolgoznak.

 

A megállapodás harmadik aláírója az Ökonómia Alapítvány volt, mely immár két évtizede segíti a GTK hallgatóit. Kezdetben számítógép-beszerzéshez, illetve konferencia-részvételhez nyújtott támogatást, újabban viszont a tanulmányok költségét szeretné mérsékelni – mondta el Klonkai László, az alapítvány elnökhelyettese. Azt is megtudtuk, az alapítvány ösztöndíjprogramjával 13 hallgatót segít.

 

Arany Mihály

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek