Bezár

Hírarchívum

A TIK-ben is toboroz a honvédség

A TIK-ben is toboroz a honvédség

2013. február 19.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Honvédség megállapodásának értelmében mobil toborzópont nyílt a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szegedi egyetem tavaly december 6-án kötött megállapodást a honvédséggel, melynek értelmében számos együttműködés mellett immár mobil toborzópont is működik a TIK-ben. Az első megjelenésre február 6-án került sor, ahol a honvédség munkatársai az önkéntes műveleti tartalékos rendszerről tájékoztatták az SZTE hallgatóit és az érdeklődőket – közölte a www.u-szeged.hu-val Ament Balázs honvédségi összekötő (SZTE EHÖK).

A mobil toborzópont (MTP) a szorgalmi időszak minden szerdáján 9 és 12 óra között települ ki a TIK épületének előterébe. Az MTP keretein belül a hallgatók megismerkedhetnek a Magyar Honvédség által kínált lehetőségekkel, kiemelten az önkéntes műveleti tartalékos rendszerrel. Emellett információkat kapnak a hivatásos és a szerződéses katonai szolgálatról. A honvédség munkatársai tájékoztató anyagokkal, kérdőívvel, szakmai magazinokkal és értékes ajándékokkal várják az érdeklődőket.


A program többek között azért indult útnak, mert az egyetemen frissen végzett szakemberek jellemzően nem gondolkoznak a honvédségi hivatásban mint lehetséges elhelyezkedésben, pedig a Magyar Honvédség számos szakterületen nyújt lehetőségeket a civil felsőoktatásban diplomát szerzett szakembereknek, kiemelten kezelve a jogász, az orvos és a zenész képzésen végzetteket.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek