Bezár

Hírarchívum

Testeken át – szimpózium az SZTE oktatóival

Testeken át – szimpózium az SZTE oktatóival

2013. február 28.
1 perc

A testmódosítás, a testírás és a tetoválás témakörében szimpóziumot tartanak március 1-jén a Grand Caféban. A rendezvényen a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) oktatói adnak elő; a Testeken át I. címet viselő program 15 órakor kezdődik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tudományos tanácskozást tartanak március 1-jén (pénteken), amely a Testeken át I. címet viseli. A szegedi Grand Caféban 15 órakor kezdődő szimpóziumon a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) oktatói adnak elő a testmódosítás, testírás és tetoválás témakörében.


A délutáni rendezvényen több tudományterület is képviselteti magát: a kortárs művészetek és a test elméleteinek kapcsolatáról például Kérchy Anna, az SZTE angol tanszékének adjunktusa fog beszélni; míg az egyetemi urológiai klinika munkatársa, Király István Férfi-nő nemi átalakító műtétek címmel ad elő.


A Bölcsészettudományi Kar (BTK) Pszichológiai Intézetét a rendezvényen Fallah Nóra képviseli, aki a tetováláshalmozás motivációs hátterét ismerteti majd; Tóth Zoltán János pedig a Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszék munkatársaként a performativitás és a test kapcsolatát elemzi.


A szimpóziumot egy vendégelőadás zárja pénteken: az ELTE BTK Filmtudományi Tanszék oktatója, Varró Attila Cronenberg filmjeiről beszél majd Hússá vált képek címmel.


A Testeken át című tudományos találkozásról további információk az SZTE BTK Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszék Facebook-oldalán olvashatók.


A Facebook esemény itt megtekinthető

 

SZTEinfo


testeken_at_2013feb28

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek