Bezár

Hírarchívum

szte_cimer_kiemelt

Augusztus 31.: tanévnyitó ünnepség a Szegedi Tudományegyetemen

Augusztus 31.: tanévnyitó ünnepség a Szegedi Tudományegyetemen

2013. augusztus 26.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa a 2013–2014-es tanévet megnyitó ünnepi ülését 2013. augusztus 31-én (szombaton) 10 órakor tartja az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében. A jeles eseményt élőben közvetíti a SZTE Televízió.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepséget tart 2013. augusztus 31-én (szombaton).

Csoportkép készül a szegedi universitas vezetőiről és professzori karáról az SZTE Rektori Hivatal épülete előtt (Dugonics tér 13.) a tanévnyitó napján 9 órakor. Innen indul (várhatóan 9 óra 20 perckor) a dísztalárba öltözött professzorok menete az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ felé.

A 2013–2014-es tanévet indító ünnepség az SZTE TIK Kongresszusi termében (Szeged, Ady tér 10.) 10 órakor kezdődik. Az egyetemi és főiskolai tanárok, akadémikusok, emeritus professzorok és az SZTE Szenátusának tagjai a nézőtéren foglalnak helyet. Mögöttük az ünnepségen részt vevő gólyák ülnek, majd a jeles eseményt jelenlétükkel megtisztelő szülők, érdeklődők kapnak helyet. A több mint 700 személyt befogadó dísztermen kívül, a TIK előtérében elhelyezett kivetítőn is figyelemmel kísérhető az ünnepség.

A szegedi universitas tanévnyitó ünnepségén köszöntőt mond Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora, továbbá az ünnepség díszvendégeként Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár, valamint Botka László, Szeged polgármestere. Ezt követően kitüntetéseket adnak át.

Az SZTE elsőéves hallgatói képviseletében az ünnepségre előzetesen regisztrált és az egyetemi tanévnyitó ünnepségén megjelent gólyák esküt tesznek. Az elsőéveseket az SZTE rektora fogadja az egyetemi polgárok közösségébe.

Az SZTE tanévnyitó ünnepségét élőben közvetíti az SZTE-televízió. A ceremóniát követően az ünnepélyen készült tévéfelvétel megtekinthető lesz a http://www.u-szeged.hu/videogaleria/esemenyek/szte-tanevnyito-unnepseg címen.

SZTEinfo


A Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepi szenátusülésére szóló meghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek