SZTE Info

Bemutatják a Differenciáldiagnosztikai kalauzt

A Tudományos Ülések Bizottsága (TÜB), a SZAB Orvostudományi Szakbizottsága és a Medicina Könyvkiadó Zrt. szervezésében mutatják be a Szarvas Ferenc, Lonovics János és Vécsei László szerkesztésében megjelent Differenciáldiagnosztikai kalauzt április 25-én a SZAB-székházban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2013-as kiadású kötet csaknem 800 oldalas. A könyvbemutatón részt vesz Dékány Imre akadémikus, a SZAB elnöke, Túri Sándor egyetemi tanár, SZAB Orvostudományi Szakbizottságának elnöke, Forster Tamás tanszékvezető egyetemi tanár, a TÜB elnöke, valamint Farkasvölgyi Frigyesné, a Medicina Könyvkiadó Zrt. vezérigazgatója. A beszélgetést Vécsei László akadémikus, orvoskari dékán moderálja, a könyvet a szerkesztők mutatják be, akik válaszolnak a jelenlevők kérdéseire is. A kötet a helyszínen kedvezményes áron megvásárolható.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.