SZTE Info

Zöld Filmklub a Tanulmányi és Információs Központban

Idén is megtartja nagysikerű Zöld Filmklub programsorozatát az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az idei tanévében is megrendezi az SZTE TIK a Zöld Filmklubot. Az őszi szemeszter első vetítése, szeptember 27-én, 18.00-kor, a TIK kongresszusi termében lesz. Az öböl (The Cove) című Oscar-díjas dokumentumfilmet nézhetik meg az érdeklődők. A részvétel díjtalan, a házigazdák pattogatott kukoricával és üdítővel várják a nézőket.

A Zöld Filmklub programjai rendszeresen informál a https://www.u-szeged.hu/kongresszusikozpont/rendezvenynaptar

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.