SZTE Info

Rímbe szedett természet – versmondó versenyt hirdet az SZTE Füvészkertje

Színpompás őszi hangulatot ígér a szegedi botanikus kert az október 12-én tartandó, harmadik Füvészkerti Versmondó Verseny nevezőinek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Természet ihlette költeményeket, mondókákat adhatnak elő a jelentkezők a 17. Őszi Kulturális Fesztivál részeként rendezett szavalóversenyen - október 12-én, az SZTE Füvészkertben. Olyan óvodás vagy iskolás gyerekek jelentkezését várják, akik szívesen megmérettetnék magukat, elszavalnák a közönség és a zsűri előtt kedvenc növényvilággal kapcsolatos versüket. A korcsoportoktól függően 10 és 14 órakor kezdődő versenyek között zenés programok oldják a hangulatot. A szavalók megismerhetik az őszi füvészkert szépségeit is. Apró ajándékokkal jutalmazzák a résztvevőket, kategóriánként az első három helyezett Füvészkerti ajándékcsomaggal térhet haza. A jelentkezés határideje: 2012. szeptember 29.

A szavalóverseny részletei, a jelentkezés módja megtekinthető: http://www.fuveszkert.u-szeged.hu/rimbe-szedett-termeszet.html

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.