Bezár

Hírarchívum

kutatok_ejszakaja_kiemelt

Legyél te is helyszínelő – Kutatók Éjszakája hetedszer

Legyél te is helyszínelő – Kutatók Éjszakája hetedszer

2012. szeptember 24.
2 perc

Immár hetedik alkalommal szervezik meg az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló Kutatók Éjszakáját szerte Európában. Szeptember 28-án máskor nem látogatható különleges helyszínekkel, érdekes kísérletekkel várják az érdeklődőket Szegeden is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Jövőkutatás, hanglebegés, elektronágyú, fénymalom, plazmagömb… A legnagyobb tudományos ismeretterjesztő fesztivál egyben találkozás a kutatókkal és találmányaikkal. A Kutatók Éjszakája a tudományos karrier vonzerejét szeretné növelni, és fontos küldetésének tartja kutatók ünneplését.

A szegedi programok bőségesek. Az ÁOK Orvosi Biológia Intézetében például az érdeklődők is helyszínelőkké válhatnak. ÁOK–TTIK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézetben érdekes dolgokat láthatunk-hallhatunk el az anyagtudománytól a vizuális tudományig. A Bolyai Intézetben sok más mellett Sudoku elmélet és gyakorlat várja a látogatókat. Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon játékosan ismerkedhetünk a pszichológiával, az Egyetemi Füvészkert éjszakai kalandtúrát, a Gazdaságtudományi Kar kommunikációs tréningeket és gazdasági előadásokat szervez. A JGYPK-n ifjú kémikussá válhatunk, a Szegedi Csillagvizsgálóban csillagpartit tartanak. A TTIK-en a színes programok között lesz geoládakeresés, népszerű csillagászat és időjárás-ifotózás. Az Embertani Tanszék többek közt testalkatvizsgálat a program, illetve mindenki elkészíthető saját ujjlenyomatát és még sorolhatnánk.

A Kutatók Éjszakája szervezésébe hazánk a kezdetektől fogva csatlakozott. Azóta a Kutatók Éjszakája hazai látogatottsága több mint tízszeresére növekedett. Ma már az ország számos pontján, az összes régióban elérhetők a programok mindenki számára. A Tempus Közalapítvány egyre bővülő partnerséggel együttműködve szervezi ezt a tudományos és egyben szórakoztató fesztivált. Hét év alatt a Kutatók Éjszakája hazai látogatottsága több mint tizenötszörösére növekedett, és így Magyarország egyik legjelentősebb kutatás-fejlesztéssel foglalkozó eseménysorozatává vált. Ma már az ország számos pontján, az összes régióban elérhetők az interaktív, tudományosan igényes programok minden korosztály számára.

További részletek, valamint a szegedi rendezvények programfüzete itt letölthető. http://www.u-szeged.hu/kutatokejszakaja

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek