SZTE Info

Őszi Álláskeresésre Felkészítő Napokat tart az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem álláskeresésre, illetve a közelgő állásbörzére felkészítő egyhetes tréninget tart hallgatóinak, melyen a részvétel ingyenes.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2012. október 9–15-e között kerül sor a már hagyományos SZTE Őszi Állásbörze kapcsolódó programsorozatára, az Őszi Álláskeresésre Felkészítő Napokra a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Ady tér 10.). A szervezők célja, hogy megkönnyítsék az universitas hallgatóinak, diplomásainak álláskeresését, munkába állását, hasznos tippekkel és információkkal látva el őket. Mindezt szakemberekre támaszkodva, változatos tematikájú gyakorlatorientált tréningekkel kívánják elérni.

A felkészítő napok központjában a rutin- és tapasztalatszerzés áll. A programok keretében a látogatók napról-napra juthatnak el saját önismeretüktől a gyakorlatias kétnyelvű (angol–magyar) próbainterjúig. A frissdiplomások számára – többek között – lehetőség nyílik a sikeres önéletrajz és motivációs levél kompetenciájának az elsajátítására, a hatékony álláskeresési csatornák megkeresésére. Ez a hét azonban nemcsak a már lediplomázott hallgatóknak szól, hanem a még az egyetemi éveiket taposó diákoknak is. Ezért szó lesz a hazai és európai önkéntességről, valamint a gyakornoki helyek megpályázásáról – minderre egyéni tanácsadás keretében kerül sor. A programsorozat végére a Szegedi Tudományegyetemre járó vagy itt végzett fiatalok rutinos magabiztossággal állhatnak leendő munkáltatóik elé.

Az Őszi Álláskeresésre Felkészítő Napok pontos programterve a következő linken olvasható:

http://www.sztekarrier.hu/hu/hirek1/oszi_felkeszito_napok

Ezt az eseményt követi majd egyébként október 16-án (kedden) az immár nyolcadik alkalommal megrendezendő SZTE Őszi Állásbörze, egybekötve a harmadik Szolgáltatók Börzéje és Mesterképzések Nyílt Napjával. Az ezzel kapcsolatos tudnivalók az alábbi linken találhatóak: http://www.sztekarrier.hu/hu/hirek1/oszi_allasborze

 

Cserei Bettina

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.