Bezár

Hírarchívum

Egyetemistákat vár a színház

Egyetemistákat vár a színház

2012. október 15.
1 perc

5. alkalommal rendezik meg a Színházi Nyílt Napot az SZTE Kulturális Iroda, az SZTE EHÖK és a Szegedi Nemzeti Színház közös szervezésében. A 2012. október 17-i rendezvényre egyetemi polgárokat várnak. A délelőtt 11 órakor kezdődő megnyitón adják át az Egyetemi Drámapályázat, valamint az Opera – Igen/Nem Esszépályázat díjait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kulisszák mögötti titkok felderítésére is lehetősége lesz annak, aki részt vesz az október 17-i színházi nyílt napon a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek kalauzolásában. Az érdeklődők részt vehetnek helyzetgyakorlaton, tánc- és énekórán, valamint beszédtechnika gyakorlaton. Megismerkedhetnek a díszletépítés, a világosítás, a hangosítás fortélyaival. A Somogyi-könyvtár megmutatja „drámai” arcát.

A kari szuperkupán az idei kari gólyatáborok győztes csapatai mérik össze erejüket. A vetélkedőt követően közös örömzenélésre is mód nyílik. „Beugrás” címmel improvizációs helyzetgyakorlatokra is sor kerül színészek és önként jelentkezők közreműködésével, sok humorral.

Az estét 19.00 órakor Müller Péter: Szemenszedett igazság című bűnügyi komédiája zárja a Szegedi Egyetemi Színház előadásában.

A Kisszínházban pedig szintén 19.00 órai kezdettel Steinbeck: Egerek és emberek című Universitas-bérletes színműve kerül műsorra. A műsort követően Balikó Tamás rendezővel és a közreműködő művészekkel beszélgethetnek az érdeklődők. Az előadásra SZTE diákigazolvány felmutatásával 600 Ft-os ajándék áron válthatók jegyek.

Az egész napos program az SZTE 17. Őszi Kulturális Fesztivál része.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek