Bezár

Hírarchívum

A 20 éves Juhász Gyula Felsőoktatási Kiadót köszöntik

A 20 éves Juhász Gyula Felsőoktatási Kiadót köszöntik

2012. november 18.
1 perc

A kiadó az elmúlt húsz év alatt csaknem 250 művet adott ki, melyek többségét ma is forgalmazza. Születésnapi ünnepségét november 22-én rendezik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A JGYF Kiadó 1992 februárjában alakult azzal a céllal, hogy a tanárképző főiskola hallgatóinak beszerezze és árusítsa az oktatáshoz szükséges kiadványokat: tankönyveket, jegyzeteket, szakkönyveket, oktatási segédanyagokat, s az oktatáshoz közvetlenül kapcsolódó, hiánypótló munkákat jelentessen meg. Kiadványaival részt vállalt és vállal a mai SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, illetve Szeged kulturális, szellemi örökségének megőrzésében. Mára mintegy 15000 egyetemi hallgató, több száz oktató és gyakorló pedagógusok számára nyújt kulturális szolgáltatást. Tagja a Tankönyvesek Országos Szövetségének (TANOSZ), a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének (MKKE) és a Tankönyves Kamarának.

A Szegedi Egyetemi Kiadó – Juhász Gyula Felsőoktatási Kiadó huszadik születésnapjáról jubileumi rendezvényen emlékeznek meg november 22-én (csütörtökön) 11 órától az SZTE JGYPK főépületének tanácstermében (Szeged, Boldogasszony sugárút 6.). A programot Galambos Gábor dékán beszéde nyitja, majd Békési Imre c. főszerkesztő tart előadást, végül Pitrik József menedzserigazgató mutatja be az elmúlt húsz esztendő történetét, eredményeit. Az eseményhez kapcsolódóan kiállítják a kiadó különböző műveit, az albumoktól, jegyzetektől kezdve az intézménytörténetektől és tudományos folyóiratokon át a verseskötetekig és az elektronikus könyvekig.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek