SZTE Info

Nyitott sportpályák a Hattyas soron

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A mozogni vágyó egyetemi polgárokat nyitott sportpályák várják március 31-én (szombaton) 9 - 17 óra között. Az SZTE Sportközpontban (Szeged, Hattyas sor 10.) az SZTE polgárai és családtagjaik díjtalanul használhatják a szabadtéri sportpályákat: így például a kosár, a tenisz, a foci pályákat. Bemutató edzést tartanak 10 órától a Kerékpáros pólósok és a Frisbee sportág játékosai. A programokba bárki bekapcsolódhat. A falmászó teremben 10 - 12 óra között tehetik próbára ügyességüket – szakember segítségével – a vállalkozó kedvű fiatalok és idősebbek. Minden sportolni vágyót szeretettel várnak a nyitott sportpályák akcióra.

SZTEpress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.