Bezár

Hírarchívum

kiemelt_-_pedagogus_koszontes

A pedagógusokat köszöntötték az egyetemen

A pedagógusokat köszöntötték az egyetemen

2012. június 02.
1 perc

Pedagógusnap alkalmából az SZTE gyakorló iskoláinak tanárait, valamint a pedagógusképzéssel foglalkozó karok vezetőit hívták meg egy kis bensőséges fogadásra.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Rektori Hivatalában tartott ünnepségen Homoki-Nagy Mária oktatási rektorhelyettes mondott beszédet, s köszönte meg a pedagógusok munkáját a Szegedi Tudományegyetem vezetése nevében. Felidézte: több mint tíz esztendővel ezelőtt egy hasonló rendezvényen feltette azt a kérdést, éreznek-e magukban az oktatók elég felelősséget diákjaik, illetve hivatásuk – legyen az tanár, tanító, óvónő stb. – iránt. Akkor ezt sokan rossz néven vették, ám a professzor asszony szerint ma is rendkívül aktuális az a probléma: vajon azok, akik pedagógusnak vallják magukat, fel tudnak-e készülni erre a rohamosan változó világra. Fel tudják-e vértezni magukat emellett azzal a tudással, mellyel a folyamatos kihívások alatt álló diákoknak nemcsak az élet szép oldalát mutatják meg, de a rossz részétől is meg tudják őket óvni?

A rektorhelyettes a megfogalmazott kérdésekre választ is adott. Kifejtette: az SZTE minden pedagógusa átérzi ezt a felelősséget, a hivatás valamennyi nehézségét és szépségét. Ezt bizonyítja az egyetemi pedagógusképzés sikeressége, valamint a gyakorló iskolákban folyó munka eredményessége, ami – többek között – a kiváló versenyeredményekben ölt testet.

SZTEPress

 

SZTE pedagógus köszöntés.zip
A pedagógusnapon készült képek itt megtekinthetők
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek