Bezár

Hírarchívum

Német jog – nemcsak jogászoknak!

Német jog – nemcsak jogászoknak!

2012. május 08.
2 perc

Német jogi és szakfordítói képzéseket szervez az SZTE ÁJTK Összehasonlító Jogi Intézete a Potsdami Egyetemmel együttműködésben. Nem csak jogászokat várnak, megfelelő szintű nyelvtudással bárki jelentkezhet, aki érdeklődik a német és a közösségi jog iránt. Az SZTE Tehetségpont tagjai jelentős tandíjkedvezményben részesülnek.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A graduális képzésben tanulók a német jogi képzésre jelentkezhetnek. Három félév alatt betekintést nyerhetnek a német jog világába és magas szintű ismereteket sajátíthatnak el a német nyelv, különösen a jogi szaknyelv területén. A sikeresen vizsgázók az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar, valamint az Universität Potsdam által kiállított bizonyítványt, „Zertifikat” elnevezésű oklevelet kapnak.

A már diplomával rendelkezők német jogi és szakfordítói szakjogász/szaktanácsadó szakra jelentkezhetnek. Itt a hallgatok a német jogrendszerrel, annak legfontosabb jogágaival és azok nemzetközi vonatkozásaival ismerkedhetnek meg, elméleti és gyakorlati tapasztalatokat szerezve. Ebben jelentős segítséget nyújtanak a németországi partneregyetemről érkező külföldi professzorok. A résztvevők emellett intenzív nyelvoktatásban és szakfordítói képzésben is részesülnek. A képzést sikeresen teljesítő hallgatók „német jogi szakfordító szakjogász/szaktanácsadó” diplomát kapnak, illetve a szakjogászoknak lehetősége nyílik arra, hogy a külföldi partneregyetem által szervezett master (LL.M.) képzésbe beiratkozzanak, vagy a Potsdami Egyetem által a diplomát Zwischenprüfungként elismertessék.

Az SZTE Tehetségpont tagjainak 25%-os kedvezményt, míg a Kiválósági listán fokozatot szerzett tagoknak 50%-os tandíjkedvezményt biztosítanak a német jogi graduális képzés és a német jogi és szakfordítói szakjogász/szaktanácsadó posztgraduális képzéseken.

Jelentkezési határidő május 31., bővebb információk: http://www.sztehetseg.hu/hu/palyazatok__osztondijak_/aktualis/njk

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek