Bezár

Hírarchívum

kiemelt

Kerékpáros póló Európa-bajnoki selejtező az SZTE-n

Kerékpáros póló Európa-bajnoki selejtező az SZTE-n

2012. május 09.
1 perc

8 országból érkeznek amatőr csapatok az SZTE Sportközpontjába a kerékpáros póló Európa-bajnoki selejtezőre. A május 12-én kezdődő és 13-án záruló versenyen a Bike Polo legjobb közép-európai képviselői mutatkoznak be. A rendezők szeretettel várnak az ingyenes eseményre minden, a sportággal csak most ismerkedő érdeklődőt is.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ősi csapatjáték, a perzsa eredetű lovaspóló modern kori megfelelője a kerékpáros póló, angol nevén „Hardcourt Bike Polo”. Az újszerű sport idei Európa Bajnokságának Párizs ad otthont. A 3-3 fős csaptok célja, hogy ütőkkel egy teniszlabda méretű labdát az ellenfél kapujába jutassanak anélkül, hogy közben letennék a lábukat. Aki elvéti, és mégis leteszi a lábát, annak a pálya szélén elhelyezett kolompot kell megütnie. Egy meccs 5 gólig vagy 10 percig tart.

Nyolc ország – Ausztria, Lengyelország, Románia, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Ukrajna valamint Magyarország – legjobb csapatai vesznek részt az EB selejtezőn. A tét nagy: három csapat juthat ki a párizsi EB-re. A magyarok esélyei jók… A rendezvény további érdekessége, hogy BÁJcycle néven egy lányokból álló csapat is nevezett.

Szombaton egész nap svájci rendszer szerinti mérkőzések lesznek, vasárnap pedig a legjobb 16 csapat egyenes kieséses rendszerben méri össze erejét. Mindkét nap várják az érdeklődőket a Szegedi Tudományegyetem Hattyas sor 10. szám alatt található Sportközpontjába – a program ingyenes.

 

További információ:

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek