Bezár

Hírarchívum

kiemelt

Fogyasztóvédelmi Majális a TIK-ben

Fogyasztóvédelmi Majális a TIK-ben

2012. május 07.
1 perc

„Hajsza a veszélyes áruk után” címmel versenyt rendeznek, előadásokat és tanácsadást tartanak a Fogyasztóvédelmi Majálison. A május 10-i programot az SZTE egységei hívták életre a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének segítségével, hogy a TIK-ben a hallgatók figyelmét is felhívhassák néhány veszélyre.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában (SZTE JATIK) Fogyasztóvédelmi Majálist tartanak május 10-én 10 órától. A rendezvény szervezői, az SZTE Állam és Jogtudományi Kara (ÁJTK) és a Csongrád Megyei Kormányhivatal (CSMKH) Fogyasztóvédelmi Felügyelősége együttműködési szerződést ír alá, majd izgalmas programokkal várja a hallgatókat.

A programon bemutatkozik a Nemzeti Fogyasztói Termékkosár, az érdeklődők megismerkedhetnek a Hatóság piacfelügyeleti munkájával és előadást hallgatnak a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos békéltetésekről.

Versenyezni is lehet azonban a Fogyasztóvédelmi Majálison, hiszen a szervezők „Hajsza a veszélyes áruk után” címmel játékot hirdetnek: az otthoni műszaki cikkek, háztartási termékek, gyermekjátékok és sportszerek közül bárki behozhat egy-egy veszedelmes darabot. A 14 óráig beérkező termékek közül a CSMKH Fogyasztóvédelmi Felügyelősége kiválasztja a „versenyzők” legérdekesebb darabját, és gazdáját jutalomban részesíti.

Az SZTE hallgatói szintén képviseltetik magukat a rendezvényen, hiszen esettanulmányaik eredményeivel is megismerkedhetnek az érdeklődők. De hasznos kísérőprogramokat ugyanúgy ígér a Fogyasztóvédelmi Majális: a hatóság mobil laboratóriumában egész nap tart a napszemüvegek UV-áteresztő képességének és a testékszerek, szemüvegek, bizsuk nikkel kibocsátásának vizsgálata is.

A rendezvény részletes programja innen letölthető.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek