Bezár

Hírarchívum

Fénygrafika és kisplasztikák a tehetségpontos Egeresi Nórától

Fénygrafika és kisplasztikák a tehetségpontos Egeresi Nórától

2012. május 14.
2 perc

Május 16-ig láthatók a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasótermében Egeresi Nóra Ilona fiatal szobrászművész alkotásai, többek között egy érdekes, úgynevezett fénygrafikát is megcsodálhatunk.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ha a fiatal tehetségnek „eposzi” jelzőt kellene találnunk, alighanem a legmegfelelőbb a „mosolygó, filigrán Nóra” lenne – mutatta be a Tehetségpont ifjú művészét a tárlatot megnyitó Szekeres Ferenc tervezőgrafikus, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Rajz-művészettörténeti Tanszékének oktatója. Egeresi Nóra negyedéves hallgató képi ábrázolás szakon. Nórát szorgalom és konok kitartás jellemzi, és számos műfajban próbálja magát megvalósítani, úgy is, hogy olykor feszegeti a műfaji határokat – ennek szép példája a kiállításon látható fénygrafika – tette hozzá Szekeres Ferenc. A „fényjátékra” egyébként szépen rímelt a kiállításon közreműködő Tóth-Fekete Nóra zongoraművész, Tehetségpont-tag által előadott Debussy-darab, mely a Fények a vízen címet viseli.

 

Egeresi Nóra.zip„Alkotni gyönyörű és félelmetes tevékenység. Megmutatni magamból egy keveset, és hatással lenni a környezetemre: nekem ezt jelenti a művészet” – vallja Egeresi Nóra, aki többek között 2010-ben és 2011-ben az Intézményi Művészeti Diákköri Konferencia plasztika kategóriájának első helyét, valamint a 2011-es Országos Művészeti Diákköri Konferencia második díját is elhozta. Tagja a Lajtorja egyesületnek, illetve a Random csoport egyik vezetője. Szekeres Ferenc azt is kiemelte, Nóra művészi vallomásából kitűnik, hogy átérzi az alkotás felelősségét. Plasztikái, szobrai a tárlat címének – Szabad asszociációk – megfelelően mindenkinek más és más alakot sugallnak, de mindenképpen lendületet és erőt sugároznak.

 

A Somogyi-könyvtár nem először segíti a fiatal tehetségeket, korábban is lehetőséget adott a kiválóságok megmutatkozására. Még két héten át két másik fiatal művész munkáit láthatjuk: május 17-től 23-ig Fehér Mária grafikusművész, május 24-től 30-ig pedig Vinkó Leó festőművész alkotásaiban gyönyörködhetünk.

 

M.A.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek