SZTE Info

Dux László az átalakuló magyar felsőoktatásról

Május 24-én (csütörtökön) 17 órakor Dux László tanszékvezető egyetemi tanár lesz a SZAB Tudósklub Egyesület vendége.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A professzor Az átalakuló magyar felsőoktatás címmel tart előadást a SZAB-székház I. emeleti 103-104. díszteremben (6720 Szeged, Somogyi u. 7.).

A rendezvényre a Tudósklub valamennyi tagját és az érdeklődőket szeretettel várja.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.