Bezár

Hírarchívum

AOK_ballagas_-_kiemelt

Ballagó orvostanhallgatók búcsúztak az egyetemtől

Ballagó orvostanhallgatók búcsúztak az egyetemtől

2012. május 21.
2 perc

Ballagások napja volt a május 19-i szombat a Szegedi Tudományegyetemen. Ötödéves orvostanhallgatók búcsúztak a klinikai épületektől, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar végzősei pedig a JGYPK főépületéből mazsorettek és fúvószenekar felvezetésével vonultak a Belvárosi moziba, megünnepelni tanulmányaik befejezését.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Általános Orvostudományi Kar ballagóinak hagyományos ünnepi menete május 19-én a Dóm térről indult, a hallgatók a tanulmányaikhoz kötődő intézeteket, épületeket járták végig, köztük a klinikákat. A következő évben már választott gyakorlóhelyen folytatják a munkát, tanulást. Így a szombati jó alkalom volt a búcsúzásra – egymástól és oktatóiktól, professzoraiktól is elköszöntek.ÁOK ballagás galéria

A felvonulás utolsó állomása az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ volt, ahol már szülők, családtagok és barátok százai várták a ballagókat. Tekintettel a 211 medikust számláló magyar évfolyamra és az 53 angol nyelvű képzésben végző hallgatóra, két nyelven, magyarul és angolul tartották meg a záróünnepséget.

Az elméleti intézetek nevében Prof. Dr. Tóth Gábor tanszékvezető egyetemi tanár köszöntötte az ötödéveseket. Az orvoslás élethosszig tartó tanulást jelent, más hivatásoknál nagyobb felelősséget – emlékeztette a hallgatókat. Prof. Dr. Kemény Lajos dékánhelyettes az ÁOK és az egyetem nevében vett búcsút a ballagóktól. Kiemelte, mostantól betegeik elvárásainak, saját lelkiismeretüknek kell elszámolniuk. Hamarosan, diplomás orvosként, végezzék munkájukat bárhol, bármilyen körülmények között, mindig tudásuk legjavát adva kell szolgálniuk beteg vagy sérült embertársaikat.

A hallgatók nevében Mészáros Ádám, Kiss Krisztina és Nasser Amer viszonozták a professzorok szónoklatát, felidézve az elmúlt öt év kiemelkedő pillanatait és emlékezetes eseményeit. A ballagási ünnepség zárásaként az ötödéves orvostanhallgatók átadták az egyetemi, a magyar és az uniós zászlókat az őket követő évfolyam hallgatóinak.

B. T.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek