Bezár

Hírarchívum

160 milliós képzésfejlesztési project az SZTE-n

160 milliós képzésfejlesztési project az SZTE-n

2012. május 03.
2 perc

A „Kimenet-orientált képzésfejlesztés a Dél-alföldi Régió szolgáltató egyetemén” című pályázat végrehajtója a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara (SZTE JGYPK). A 160 millió forintos project célja, hogy a munkaadók bevonásával még inkább piacképesebbé tegye a szakemberek képzését a felsőfokú szakképzéseken, illetve alap- és mesterképzéseken.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) három egysége, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar (JGYPK), a Bölcsészettudományi Kar (BTK) és a Természettudományi és Informatikai Kar (TTIK) 160 millió forintot nyert képzéseinek korszerűsítésére. A „Kimenet-orientált képzésfejlesztés a Dél-alföldi Régió szolgáltató egyetemén” című pályázat célja a képzések tartalmának olyan korszerűsítése, amelynek eredményeként a munkaerő-piaci szereplők közvetlenül részesei lehetnek a fejlesztési folyamatnak, megfogalmazhatják elvárásaikat az oktatással és a tananyagokkal kapcsolatban. Többek között olyan szakmai együttműködő partnerekkel dolgozhatnak együtt az SZTE egységei a projectnek köszönhetően, mint a Volán, a Magyar Telekom, a MÁV, vagy éppen a Geopress.

A pályázat szerint a képzési lánc minden pontján – azaz úgy a felsőfokú szakképzésben, mint az alapképzésben vagy a mesterképzésben – biztosítani kell az emelt fővel való kilépés és elhelyezkedés lehetőségét.

A projektben először azonosítják a képzésfejlesztésbe bevonható munkaerő-piaci szereplőket, majd velük szoros együttműködésben 26 képzés szakmai tartalmát újítják meg. 10 idegen nyelvű oktatási anyagot dolgoznak ki, valamint új képzéseket – 3 alap, 2 mester és 5 felsőfokú szakképzést – indítanak. További cél a korszerű oktatási technikák és módszertanok átadása a képzésben részt vevők részére, akiknek most hirdetik meg az őszi tanfolyamokat.

További részletek a pályázat honlapján érhetők el.

SZTEpress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek