Bezár

Hírarchívum

Új Tanszék az SZTE Fogorvostudományi Karon

Új Tanszék az SZTE Fogorvostudományi Karon

2012. december 09.
2 perc

Új tanszéket alapított az SZTE Fogorvostudományi Kar (FOK) Kari Tanácsa: megalakult az Orálbiológiai és Kísérletes Fogorvostudományi Tanszék (Department of Oral Biology and Experimental Dental Research).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hiánypótló feladatokat lát el az új tanszék: megalapításával a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Fogorvostudományi Kar (FOK) célja az volt, hogy elősegítse a Szegeden képzett fogorvosok versenyképességét, lépést tartson a fogorvostudományok gyors fejlődésével, valamint biztosítsa az oktatóknak előírt tudományos fokozat megszerzéséhez szükséges tudományos kutatómunka lehetőségét. A kutatási megbízásokért folytatott, nemzetközi szintű versenyben fontos, hogy elősegítsék a fogorvostan-hallgatók felkészülését az egyre komplexebb tudományos kihívásokra. Mivel a korszerű fogorvostudományi kutatások nemcsak klinikai jellegűek, hanem sokszor alapkutatási tevékenységet és interdiszciplináris rálátást is igényelnek, a kari tanács szükségesnek tartotta, hogy a graduális és posztgraduális képzést ilyen irányban is fejlessze. A tanszék másik fontos feladata a tehetséges fogorvostan-hallgatók (TDK-s hallgatók) kiválasztása, támogatása és menedzselése.

A FOK munkatársai a Szegedi Tudományegyetem alaptevékenységeinek hármas egységében látják el feladataikat: betegellátás, oktatás, kutatás. Hagyományosan a két első tevékenység nagyobb hangsúlyt kapott az utóbbi évtizedekben, de a kar önállósodásával, a hallgatói létszám folyamatos emelkedésével, és az oktatói utánpótlás megteremtésének egyre nagyobb igényével szükségessé vált a kutatási tevékenység megerősítése és hatékonyabb támogatása. Az egyre bővülő fogorvostudományi kutatások indokolttá tették egy olyan tanszék, az Orálbiológiai és Kísérletes Fogorvostudományi Tanszék létrehozását, amely a FOK tanszékeinek több klinikai és alapkutatási témáját támogatja. Az új tanszék munkatársai elsősorban oktatási és kutatási tevékenységet folytatnak, hogy lehetővé tegyék a karon dolgozó klinikus kollégák közvetlenebb bekapcsolódását a munkába. A tanszék klinikus kollégái emellett betegellátási feladatokat is ellátnak.

Munkatársak – a tanszék megbízott vezetője: Dr. Minárovits János mb. egyetemi docens, helyettes: Dr. Turzó Kinga egyetemi docens (általános dékánhelyettes), tagjai: Prof. Dr. Rakonczay Zoltán egyetemi tanár, Dr. Buzás Krisztina tudományos főmunkatárs, Dr. Pelsőczi-Kovács István egyetemi docens, Dr. Erős Gábor adjunktus, Dr. Ungvári Krisztina egyetemi tanársegéd. Itt PhD (nappali tagozatos) hallgatók: Dr. Fráter Márk (fogorvos), Dr. Györgyey Ágnes (fogorvos), Dr. Tarnai Zsófia (fogorvos), Dr. Velez Róbert (fogorvos), Dr. Zsedényi Ádám (fogorvos). A laborasszisztens: Horváth Mária, pályázati adminisztrátor: Papp Zsófia.
További információ: http://www.stoma.u-szeged.hu/karunkrol/tanszekek/oralbiologiai-kiserletes

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek