SZTE Info

edu

Educatio kiállításon a szegedi egyetem

A Szegedi Tudományegyetem idén is megjelenik az Educatio kiállításon a Papp László Budapest Sportarénában az F11-es standon, rögtön a bejáratnál. A hazai felsőoktatás legnagyobb börzéjén, 2012. január 20-21. között a felvételizők első kézből szerezhetnek információkat az SZTE-ről. A diákokat meglepetés játék várja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ország valamennyi egyeteme és főiskolája, így a szegedi universitas is részt vesz a 2012. január 20-21-ei Educatio-kiállításon. A most 12. alkalommal, a fővárosi Papp László Budapest Sportarénában tartandó kiállításon az F11-es standon, rögtön a bejáratnál található a Szegedi Tudományegyetem 72 négyzetméteres bemutatkozó területe.

Január 20-án és 21-én (pénteken és szombaton) naponta 10-17 óra között a felvételizők első kézből szerezhetnek információkat szegedi egyetemről, megismerkedhetnek az intézmény 12 karával, több oktatójával és hallgatójával, akiktől választ kaphatnak kérdéseikre. Lehetőség nyílik – többek között – a képzési kínálatról, az aktuális jelentkezési tudnivalókról, a juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről, a sportolási lehetőségről, a külföldi ösztöndíjakról és a szegedi egyetemi életről információt kérni az SZTE képviseletében megjelenő oktatóktól, hallgatóktól. Kiderül például, hogy Közép-Európa legzöldebb egyeteme a Szegedi Tudományegyetem, amely egyben az egyetlen hazai felsőoktatási intézmény is a tudományos eredmények alapján rangsort állító leideni listán. A szervezők hangsúlyozzák: a pontos információk mellett meglepetés játékkal, ajándékokkal várnak mindenkit a Szegedi Tudományegyetem standján.

A felvételi idei menetéről és a megváltozott szabályozásról részletes tájékoztatást kaphatnak a diákok, a szülők és a pedagógusok az Educatio kiállításon. Például a színpadon és a szekciótermekben különböző előadásokon vehetnek részt az érdeklődők. A témák között a felsőoktatási törvény módosításától a felvételi eljárás sajátosságain át a külföldi pályázati lehetőségekig számos aktuális kérdés felmerülhet. Az Educatio kiállításra a belépés ingyenes.


 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.