Bezár

Hírarchívum

SZTE JATIK

SZTE: nyílt napon az innovációról és a kutatóegyetemi kiválósági központról

SZTE: nyílt napon az innovációról és a kutatóegyetemi kiválósági központról

2012. február 14.
2 perc

Hogyan hasznosul a Szegedi Tudományegyetemen keletkező és felhalmozódó tudás? A tudományos ismeretek, eredmények terjesztését milyen eszközök, segítik a szegedi egyetemen és a dél-alföldi régióban? Ezekre a kérdésekre is válaszol az SZTE 2012. február 16-i innovációs és kutatóegyetemi nyílt napi rendezvénye az SZTE TIK-ben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szabó Gábor fizikus akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora mutatja be az SZTE innovációs tevékenységét. Ezzel az előadással nyílik meg 2012. február 16-án, csütörtökön 10 órakor a Szegedi Tudományegyetem innovációs napja az SZTE Tanulmányi és Információs Központban (Szeged, Ady tér 10.) A plenáris ülésen (a TIK I. emeleti nagytermében) a TÁMOP pályázati rendszer, valamint az egyetemi kutatás és innováció kapcsolatát Fonyó Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium osztályvezetője vázolja. Az SZTE és a vállalati szféra kapcsolatát Fábián Zsolt, a Factory Creative Studio ügyvezetője érzékelteti. A plenáris előadásokat követően, 11 óra 40 perctől a lézertudomány és a táplálkozástudomány legújabb eredményeiről szekcióüléseken (a TIK alagsori I. és II. termében) esik szó. Az SZTE innovációs nyílt napját délután lézer bemutatók, arcbőr életkor mérés, a „csőtisztító-zselé” bemutatása, „Innovációs-csokoládé” készítés, valamint lézershow teszi színessé.

A program az SZTE TÁMOP 4.2.1.-08/1-2008-0002 „Tudáshasznosulást, tudástranszfert szolgáló eszköz- és feltételrendszer kialakítása, fejlesztése a Szegedi Tudományegyetemen és a Dél-alföldi régióban” című pályázat záró rendezvénye, regisztrációköteles.

További információ: http://www.u-szeged.hu/innovaciosnap

 

Poszter kiállításon és nyílt napon mutatkozik be az SZTE Kutatóegyetemi Kiválósági Központ. E nyílt napon – az innovációs nap társrendezvényeként, azaz 2012. február 16-án 14 órától, a TIK-ben – közel 30 tudományos posztert felvonultató kiállításon (az I. emeleti előtérben) az érdeklődők találkozhatnak az egyetemi kutatócsoportok képviselőivel.

A 14 óra 30 perctől (a TIK alagsori II. termében) tartandó előadások nyilvánosak, ingyenesek. A program:
14:30-14:45 – Kutatóegyetemi Kiválósági Központ a Szegedi Tudományegyetemen (Kovács Tibor, SZTE KKK projektigazgató).


14:45-15:00 – Az információs társadalom kutatása – tudományágak, dimenziók, diskurzusok
(Dr. Z. Karvalics László, SZTE BTK Magyar Nyelvi és Irodalmi Intézet Könyvtártudományi Tanszék).


15:00-15:15 – A Klinikai Kutatásokat Koordináló Központ legfrissebb eredményeinek bemutatása (Dr. Bende Balázs, klinikai kutatási koordinátor).


15:15-15:30 – Neurodegenerációs betegségek patomechanizmusa, terápiás lehetőségek (Dr. Penke Botond, SZTE ÁOK Orvosi Vegytani Intézet).


15:30-15:45 – Környezetvédelem és megújuló energetika (Dr. Kovács Kornél, SZTE TTIK Biológus Tanszékcsoport Biotechnológiai Tanszék).


15:45-16:00 – Szuperlézer alprogram: lézerek fejlesztése, alkalmazásai – felkészülés az ELI-re (Dr. Varjú Katalin, SZTE TTIK Fizikus Tanszékcsoport MTA-SZTE Lézerfizikai Tanszéki Kutatócsoport).

Az SZTE Kutatóegyetemi Kiválósági Központot a TÁMOP-4.2.1.B-09/1/KONV-2010-0005, Kutatóegyetemi Kiválósági Központ létrehozása a Szegedi Tudományegyetemen című pályázat részeként mutatják be.

További információ: www.u-szeged.hu/kkkpalyazat

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek